Het archief

Wij houden ons bezig met het documenteren van alle spullen die bij de Stichting aanwezig zijn. Bijvoorbeeld de boekenkast, deze is geïnventariseerd en alle boeken zijn van een code voorzien, gefotografeerd en beschreven in de computer. Op deze manier hebben we duidelijker overzicht van wat er in de kast staat. Dit geldt ook voor de DVD’s, documenten, voorwerpen en archeologische vondsten die in de vitrinekasten staan. Inmiddels is er een hele verzameling bidprentjes vast gelegd. Tevens hebben we een verzameling oude ansichtkaarten.

Op dit moment wordt een deel van de spullen van het bollenmuseum aan onze collectie toegevoegd. Dit wordt ook in de archieven vastgelegd.

We proberen zoveel mogelijk gegevens vast te leggen zodat je via de computer makkelijk iets op kunt zoeken over een bepaalt onderwerp. Dit is handig voor onderzoek voor bijvoorbeeld een lezing of voor onze donateuravonden. Als u thuis nog iets heeft dat betrekking heeft op Limmen en waardevol aan geschiedenis is om te bewaren voor het nageslacht, willen we het graag toevoegen aan ons archief. Bijvoorbeeld oude trouwaktes, notarisaktes, aan/verkopen van percelen.

Wilt u het niet missen maar mogen we het wel scannen, kom dan langs tijdens onze openingsuren.

Tevens zijn wij geïnteresseerd in zogenaamde bidprentjes. Deze ( gedachtenis- of doodsprentje ) is een klein plaatje, dat veelal wordt uitgegeven als aandenken bij een overlijden van een dierbare. Ook deze prentjes zouden wij graag willen toevoegen aan onze collectie.

We zien u graag bij ons verschijnen, Lia Admiraal, Menno Haga en Yvonne Donker

a2  a1 
Menno en Yvonne tijdens het sorteren van het materiaal